אחסון בענן

  1. ראשי
  2. אחסון בענן

מהם פתרונות אחסון בענן?

אחסון בענן, Cloud Storage, או Storage as a service, הוא שימוש בשרתים ובמערכות מידע הפועלים מרחוק ולא באופן פיזי במשרדי הארגון. הגישה אל שרתים ומערכות אלו מתבצעת דרך רשת האינטרנט או רשתות מחשבים אחרות, והאחסון מבוצע באמצעות קבלת שירות מספק חיצוני. מהירויות החיבור של רשת האינטרנט בימינו מאפשרות אחסון מהיר וסנכרון בזמן אמת, כך שניתן לשמור ולאחסן על שרתים מרוחקים מידע ללא הגבלה על פי צרכי הארגון.

רוצים ליישם את הפתרון של אחסון בענן מ-Egnyte אצלכם בארגון?

ענקיות הטכנולוגיה כגון גוגל (Google Drive) מיקרוסופט (OneDrive) מציעות שירותי אחסון בענן ברמות שונות של נפחים ומחירים. גם חברת Dropbox מציעה שירות של אחסון בענן, המאפשר גישה מסונכרנת מכל מקום לקבצים הנמצאים בתיקייה המוקמת ומאוחסנת על שרת בענן.

שירותי אחסון בענן מחליפים את הצורך של הארגון לרכוש חומרה פיזית אותה יש להתקין במשרדי הארגון ולדאוג לתחזק אותה באופן רציף. בארגונים בינוניים-גדולים, שרתים כאלו, המשמשים לאחסון וגיבוי המידע, עלולים לתפוס מקום רב ויקר, אותו אפשר לנצל לפונקציות אחרות. בנוסף, ספקיות איכותיות של אחסון בענן מאפשרות הגנת סייבר והגנה פיזית על המידע מסביב לשעון, ולא רק בשעות העבודה של הארגון. בנוסף לכל אלה ניתן להגדיר הרשאות גמישות ומשתנות בארגון ולהעניק לכל עובד גישה המאפשרת שליפת מידע מורשה ורלוונטי לתפקיד העובד.

אחסון בענן

אחסון בענן – איך זה פועל?

אחסון בענן לעסק עובד כך שקבוצת שרתים מקובצים יחד כ'אשכול' או לעיתים במה שמכונה 'חוות שרתים', ומתפקדים בתור מחשב גדול אחד. שרתים אלה ממוקמים במרכז מידע מרוחק ממשרדי הארגון. על גבי התשתית הפיזית הזו, 'נבנים' שרתים וירטואליים נפרדים על פי הצורך – וכל אחד מהם מוקצה למשתמש שונה – עם ביצועים, אבטחה ותחזוקה מיטביים שעולים באופן מוכח על פני 'שרת פרטי במשרדי החברה'.

חברות האחסון בענן ציבורי מפעילות מרכזי מחשוב אשר מאפשרים למשתמשים (ארגונים) לקבל נפח אחסון בהתאם לצורך שלהם, על פי מודל של תשלום חודשי. ספקית הענן אחראית לרכש, התקנה ותחזוקה של כל החומרות, התוכנות ושאר התשתיות התומכות במרכזי הנתונים שלה.

אחסון בענן מאפשר שמירה של כוננים וירטואליים ייעודיים המספקים נפח אחסון הנמצא על גבי השרתים המרוחקים. כאשר משתמש שומר קובץ בתיקייה המוגדרת בתור תיקייה הנשמרת בענן, הקובץ נשמר על גבי השרת המרוחק המחובר לרשת האינטרנט באמצעות תשתיות תקשורת חזקות במיוחד. בכל פעם שהמשתמש רוצה לגשת לקובץ, לעיין או לפתוח אותו, הקובץ נשלח מהשרת המרוחק אל מחשב הארגון הפיזי, דרך הרשת.

הגישה לפתרונות ענן נעשית באמצעות ממשק המסופק על ידי ספקית הענן. האפשרויות מגוונות ומותאמות לצרכים והנסיבות הכוללים – באמצעות התקן חומרה ייעודי, מחשב, דפדפן אינטרנט או אפליקציה למכשיר הנייד. המידע של כל משתמש פרוס לרוב על פני מספר כוננים ושרתים פיזיים (חלק מתפישת ההגנה והאבטחה של המידע), אך הוא מוצג לעובדי הארגון באופן הומוגני ומלא לפי הצורך והדרישה.

חלק מאחסון המידע של העסק בענן יכול לשמש, בעצם, כגיבוי מרוחק למידע העסקי בענן – כלומר, בנוסף לאחסון (ושימוש השטף) של המידע העסקי על גבי שרתים פיזיים בארגון (או בשרת 'וירטואלי בענן') ניתן (ורצוי) לבצע שמירה ועדכון רציף של עותק נוסף (או מספר עותקים) על גבי שרתים מרוחקים אחרים, למקרה של צורך בשחזור מידע (במקרה של תקלות, אסונות או פריצה למערכת).

אם יש בחינם, למה לשלם כסף?

קיימים שירותים חינמיים או כמעט-חינמיים של אחסון בענן, אך הם כוללים גם חסרונות מהותיים אותם צריך לקחת בחשבון.

ראשית, מדובר לרוב על נפח אחסון מוגבל, ולעתים אף מוגבל בזמן.

בנוסף, רמת אבטחת המידע וההגנה על הקבצים נגד גניבת מידע, שינוי מידע ופגיעה פרטיות היא לרוב נמוכה בפתרונות אחסון בענן המוצעים ללא תשלום או בתשלום נמוך. יכולת השרידות והתאוששות מתקלה או במקרה אסון בשרתים אלה שואפת לאפס.

בנוסף, אין לשירותים אלה תאימות והסמכה לרגולציות הנהוגות בתחום.

מעבר לכך, לשירותים מסוג זה לא קיימת לרוב יכולת של העברת מספר קבצים במקביל, ואין להם יכולת להעביר ולאחסן קבצים גדולים מאוד, במיוחד קבצי מולטימדיה ו/או וידיאו באיכות גבוהה, מה שמגביל ארגונים המשתמשים בקבצים מסוג זה.

לבסוף, לרובם אין יכולת להאיץ ולשדרג את הביצועים במידת הצורך. כתוצאה מכל אלה, יכולת ניהול המידע המאוחסן בענן "בחינם" נמוכה מאוד.

האם המידע המאוחסן בענן מאובטח?

אחד היתרונות המשמעותיים של שירותי האחסון בענן לחברות וארגונים הוא שמירה על רמת אבטחת מידע אופטימלית, אם וכאשר בוחרים בספקית נכונה ו'רצינית'.

כאשר המידע של הארגון נמצא על שרת פיזי מקומי, האחריות של בעלי התפקידים הרלוונטיים בארגון היא לשמור על עדכון יישומי אבטחת המידע ובדיקה שוטפת של חדירה לפרטיות או גניבת מידע. אחריות זו קיימת לצד מחויבות ואחריות נוספים ושטוטפים – על רקע העובדה שמערכת המידע של הארגון היא הכלי העיקרי לניהולו!

לעומת זאת, כאשר המידע של הארגון מאוחסן על שרת מרוחק, ספקית הענן, אשר מתמחה במתן שירות כזה, אחראית לעדכון מתמיד של פתרונות אבטחת המידע ומעקב מסביב לשעון אחרי חריגות חשודות שעלולות להיות פריצות או הפרות של תקני האבטחה. ספקיות ענן יכולות לספק שירותי אבטחה נוספים כגון הצפנה וכלי אבטחה מתקדמים יותר, שמנהל ה-IT בארגון לא מכיר או לא מצליח להגיע אליהם בין אינספור תחומי האחריות שלו.

בנוסף, ספקיות הענן שמציעות את שרותי האחסון והניהול למידע – מציעות גם גיבוי בענן, על פי דרישת הלקוח, מה שמשפר את סיכויי החברה בהתאוששות מאסון במהירות יחסית ושמירה על רציפות עסקית.

כיצד מפיקים את המיטב משירות אחסון בענן?

בעת החיפוש אחר ספקית שירות אחסון בענן, יש להתייחס למספר פרמטרים חשובים, כגון נפח האחסון המתאים לצרכי הארגון, דרישות אבטחת מידע, הרשאות ונגישות משתמשים, דרישות הרגולציה, תקציב, מספר משתמשים צפוי ועוד.

על מנת לוודא תועלת תפעולית וכלכלית מאחסון בענן לחברות, כדאי לוודא שהארגון נהנה ו'מרויח' מהיתרונות המרכזיים והרלוונטיים לו כתוצאה של שימוש בשירותי אחסון בענן וביניהם: חיסכון בהשקעה ההונית הכרוכה ברכישה של התשתיות הנדרשות בבחינת 'תנאים הכרחיים', חיסכון במקום של שרתים פיזיים או לחלופין החלפה של אחסון מסמכים פיזיים בקלסרים ותיקיות, חיסכון בהעסקת העובדים שירכשו, יתפעלו, יתחזקו ויעדכנו את השרתים המקומיים, נגישות מרבית ממגוון סוגי מכשירים וממשקים, גמישות מבחינת התרחבות דינמית עתידית לצד צמצום אפשרי בנפחים על פי צרכי הארגון ואחסון במחירים משתלמים המאפשרים תשלום על פי שימוש בפועל בלבד.

איך בוחרים ספק לשירות אחסון בענן?

כאשר בוחרים ספקית לשירות אחסון בענן, מומלץ להתייחס למספר קריטריונים חשובים: אבטחת מידע והגנת סייבר על המידע, אמינות ושרידות, מהירות העברת קבצים, קלות ונוחיות השימוש והתפעול מנקודת המבט של העובדים, תמיכה בעברית בממשקים, יכולת האצת ביצועים, יכולות מעקב ובקרה, קבלת דוחות ברורים ומהירים, תשלום על פי שימוש, יכולת התאמה לצרכים ספציפיים ותאימות לתקנים ולסטנדרטים מקומיים ובינלאומיים (כגון GDPR וכד').

 

אינפורמט, אחת מהחברות המנוסות והמוכרות בעולם פתרונות המחשוב לארגונים בישראל, לרבות פתרונות אחסון בענן, מציעה ללקוחותיה שירות אחסון בענן מבית Egnyte.

פתרונות אחסון בענן של Egnyte כוללים שליטה המדמה שימוש בכונן מקומי, עם הרשאות לתיקיות בדומה ל-NFTS, ביקורת ודוחות מפורטים על פעילות קבצים ומשתמשים. לצידם מופעל 'סל מיחזור' יחיד שמכיל שחזור גרסאות, אפשרות שחזור לנקודות זמן ושחזור פשוט.

בנוסף, הפתרון כולל יתרון של שימוש גמיש ונוח בענן, כגון גישה לקבצים מכל מקום –ללא צורך ב-VPN, אפליקציות 'נייטיב' לטאבלט ולנייד, מערכת מובנית של מחיקת כפילויות (deduplication) וגיבוי, עריכה משותפת בזמן אמת ביישומים של Microsoft 365 ו-Google, הגדרה קלה של תנאים למשתמשים חיצוניים, הפחתת העומס על מחלקת IT באמצעות שירות הפעלה בלחיצת כפתור.

 

המעבר וההטמעה של פתרון של Egnyte קלים מתמיד, בשל ממשק המשתמש הכולל חוויה המדמה באופן מיטבי התנהלות עם כוננים מקומיים (C:, D: וכו'), מיגרציה (הגירה/העברה) קלה בניהול עצמי של קבצים, תיקיות והרשאות, שיפור ביצועי הנגישות עם אפשרויות של פריסה היברידית, ואספקת פתרונות נרחבים כדי להתאים את השירות לצמיחה של החברה. השירות של החברה כולל אבטחה ובקרות משתמש באופן מובנה ואיכותי.

בנוסף, הפתרון של Egnyte מושלם לעובדים היברידיים המתפקדים באופן קבוע ממיקומים גמישים ומתחלפים. הטכנולוגיה מאפשרת גישה וסנכרון קבצים בזמן עבודה אופליין, נראות וניהול קבצים ללא קשר למיקום העובד וגישה נייטיבית מאפליקציות לטאבלט ולנייד.

Egnyte ידועה בכל העולם כאחת מספקיות הפתרונות המתקדמים ביותר לארגונים של 'עבודה-מכל-מקום', תוך שהיא מבטיחה גישה בטוחה לתוכן ושיתוף פעולה חלק לחלוטין עבור צוותים מרוחקים.

לצד הפתרון המתקדם של אינפורמט ו-Egnyte באחסון בענן, נהנים לקוחותיה של אינפורמט מתהליך נוח ויעיל של התאמה, התקנה והטמעה, בסיוע מומחי המחשוב של אינפורמט. היועצים המנוסים של החברה מספקים שירותי ייעוץ וליווי לאורך כל התהליך- החל משלב מיפוי הצרכים והתאמת הפתרון היעיל ביותר, דרך ההתקנה וההטמעה ועד לתחזוקה שוטפת לאורך זמן, יחד עם תמיכה ופתרון תקלות.

רוצים ליישם את הפתרון של אחסון בענן מ-Egnyte אצלכם בארגון?

בין לקוחותינו