טיפים חשובים שכדאי לקרוא לפני שבוחרים שרת וירטואלי בענן

  1. ראשי
  2. בלוג
  3. טיפים חשובים שכדאי לקרוא לפני שבוחרים שרת וירטואלי בענן

חברות וארגונים מכל הסוגים מעבירים את התשתיות ומערכות המידע שלהם לענן. בעקבות זאת, הם משדרגים את היכולות והביצועים של תשתיות המחשוב ושל העסק כולו.

שרת וירטואלי (פרטי) בענן (או VPS) מיושם באמצעות תוכנה ייעודית ה'בונה' בשרת או אשכול שרתים המתארחים בחוות שרתים מאובטחת 'שרתים פרטיים' לכל לקוח, כאשר כל שרת הוא עצמאי ומאובטח – וניתן להתקין עליו מערכות הפעלה, תוכנות אנטי-וירוס ואבטחת מידע, בסיסי נתונים, שיתוף קבצים ועוד.

שימוש בשרתים מסוג זה מציע יתרונות רבים לעסקים מכל גודל: החל מהתאמה נוחה וגמישה הרבה יותר משרתים פיזיים מבחינת כמות המשאבים המנוצלים, התאמה למגוון משימות (אחסון בענן, גיבוי, הפעלת יישומים ועיבוד נתונים בסדר גודל גדול), זמינות גבוהה, עלות משתלמת וניהול פשוט.

 

 

ארגונים רבים רואים בשרתים וירטואליים בענן מעין 'פוליסת ביטוח', בזכות השרידות הגבוהה והיציבות שהם מספקים. מעבר לכך, בחירה בתשתיות ענן מעבירה את האחריות על התפעול והתחזוקה אל ספקית שרותי הענן, מה שמאפשר למנהלי ה-IT של הארגון להתפנות מתחזוקת השרתים המקומיים להתמקדות בתחומים כמו ניהול משתמשים, אבטחת מידע וכד'.

עבור כל מי שמתלבט האם לעשות את המעבר לתשתית ענן, אספנו עבורכם 4 טיפים החשובים בשלב בחירת שרת וירטואלי בענן – והשותף הנכון.

לא להתפשר על החומרה

כל שרת מורכב ממספר מרכיבי חומרה, אותם חשוב לבדוק לפני שאתם בוחרים את תשתית הענן.

בכל הנוגע למעבד, ישנם מעבדים מבוססי Thread וישנם מעבדים מבוססי ליבה (Core). אם השימוש העיקרי הוא עבודה מול בסיסי נתונים ומהירות, עדיף לבחור מעבדים מבוססי-ליבה.

הזיכרון הפנימי צריך להיות מסוג DDR4 ועם נתוני מהירות גבוהה. הכוננים הקשיחים המהירים והאיכותיים הם בתצורת SSD, כאשר הנפח תלוי באופי הפעילות ובצרכי העסק. היבט אחרון בתחום זה – בכל הנוגע לרשת, חשוב לוודא מהי המהירות בפועל שספקית הענן מציעה לכם, ומהו נפח התעבורה החודשית המותרת לכל שרת.

בדקו את יכולות מערכת הניהול

על מנת לממש את יתרון הגמישות, חשוב לוודא ולאשר מהו ממשק הניהול שהלקוח מקבל כדי לשלוט ולפקח על שרתי ה-VPS. פאנל הניהול עצמו הוא אתר מאובטח ממנו ניתן לשלוט על מגוון שרתים ממקום אחד. לכבות ולהדליק, להפעיל מחדש ולשכפל את השרת. בנוסף, ניתן לשנות משאבים כמו מעבד, זיכרון, דיסק קשיח וכרטיסי רשת, בכל שעה ובכל זמן.

חשוב לדרוש לראות את פאנל הניהול, להבין עד כמה הוא מותאם אישית לצרכים שלכם, ומהן היכולות שהוא מספק לכם בניהול השוטף של תשתיות ה-IT של הארגון.

תמחור גמיש – משלמים על השימוש בפועל בלבד

עוד יתרון שחשוב לוודא לפני שבוחרים בשרת וירטואלי הוא מודל התשלום. לעומת שרתים פיזיים, שרתים בענן צריכים (ויכולים) לתת אפשרות גמישה ככל האפשר לתשלום לפי שימוש בפועל, ללא התחייבות ועם גמישות מקסימלית, ללא השקעה ראשונית גדולה ובלי הוצאות על רכישות ושדרוגים. היועצים המומחים של ספקית התשתית יכולים לעשות אתכם יחד את החישוב, כדי לבדוק את מידת החיסכון בעלויות לטווח המיידי ובטווח הרחוק.

ייעוץ, התאמה אישית, ניטור ותחזוקה – הערך המוסף של אינפורמט

מעבר לחומרה ולממשק, הערך המוסף של עבודה מול ספקית שרתים וירטואליים נובע מהייעוץ והליווי המקצועי של נציגי החברה לפני קבלת השירות ובאופן שוטף.

המומחים המנוסים של אינפורמט ממפים יחד עם הלקוח את הצרכים והפונקציות הנדרשות מתשתית הענן (אירוח מערכות הפעלה ותוכנות, אחסון בענן, גיבוי ועוד), ובונים הצעה מותאמת אישית.

לאורך הזמן, נציגי החברה מספקים תמיכה שוטפת, ייעוץ לגבי שינויים נדרשים וכו'. השרתים עצמם זוכים לפיקוח וניטור סביב לשעון, מה שמפחית את הסיכוי לתקלות ומבטיח טיפול מקצועי ומהיר במיוחד בכל מקרה ובעיה.

לסיום, אחרי שקראתם את הטיפים לבחירת שרת וירטואלי VPS, זה הזמן לתאם שיחת ייעוץ ללא התחייבות עם המומחים של אינפורמט, כדי להבין את הצרכים והיתרונות של מעבר לתשתיות ענן.